38
Υλικά
- γάλα φρέσκο 200 ml
- κρέμα γάλακτος 260 γρ
- κρόκοι 3 τμχ
- κορν φλάουρ 30 γρ
- ζάχαρη 70 γρ
- λοβός βανίλιας 0.5 τμχ
- κουβερτούρα 30 γρ
- ζάχαρη άχνη 20 γρ
Η συνταγή βασίζεται στη βασική συνταγή της κρέμας diplomatica, με μικρές, αλλά απαραίτητες αλλαγές, όπως η αντικατάσταση μέρους του γάλακτος για την κρέμα ζαχαροπλαστικής, με ίση ποσότητα κρέμας γάλακτος, που θα κάνει την κρέμα πιο απαλή και αφράτη, εξισορροπώντας την πιο “σφικτή” υφή στην οποία θα οδηγούσε η προσθήκη της λιωμένης σοκολάτας.
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr