165
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 450 γρ
- ελαιόλαδο 100 ml
- μαγιά ξερή 2 γρ
- αλάτι -
- κρεμμύδια 1000 γρ
- μυζήθρα 800 γρ
- φέτα 250 γρ
- μοσχοκάρυδο 1 κγ
- ελαιόλαδο -
- πιπέρι -
- αλάτι -
Φυσικά και οι παραδοσιακές πίτες είναι ότι πιο εξαιρετικό έχει να παρουσιάσει η Ελληνική Κουζίνα, τόσο για την ποικιλία τους όσο και για την νοστιμιά τους! Η σημερινή πίτα είναι νησιώτισσα, καλασούνα είναι η πίτα στην Φολεγρανδρίτικη διάλεκτο, φτιάχνεται με ελάχιστα υλικά και είναι μια από τις ωραιότερες πίτες! Την συνταγή μας την έδωσαν, όχι στην Φολέγανδρο αλλά στην Σίφνο,στο υπέροχο "Χρυσό", που βρίσκεται στον Αρτεμώνα!...
Διάβασε τη συνταγή στο www.funkycook.gr