128
Υλικά
- κριθαράκι 500 γρ
- μελιτζάνες 1 τμχ
- κολοκύθια 3 τμχ
- πιπεριές Φλωρίνης 1 τμχ
- πιπεριές κέρατο 1 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 2 τμχ
- σκόρδο 4 σκελ
- λευκό κρασί 1 φλ
- σαφράν 1 πρέζα/ες
- κύμινο 0.5 κγ
- κουρκουμάς 0.5 κγ
- θρούμπη 1.5 κσ
- βούτυρο 2 κσ
- τυρί Σαν Μιχάλη 1 χούφτ
- γραβιέρα 1 χούφτ
- λάϊμ 0.5 τμχ
- μαϊντανός 1 χούφτ
Η σημερινή μας συνταγή αποδεικνύει πώς με απλά υλικά μπορεί να δημιουργηθεί ένα πιάτο εξαιρετικής έμπνευσης και νοστιμιάς! Είχαμε στο ντουλάπι μας ένα κριθαράκι ζυμωμένο με κατσικίσιο γάλα από ένα μικρό παραγωγό και στο ψυγείο μας διάφορα λαχανικά. Επίσης πεντανόστιμο τυρί Σαν Μιχάλη από τη Σύρο! Τι φτιάχνουμε με όλα αυτά; Ένα καταπληκτικό κριθαρότο (εκ του ριζότο) αρωματισμένο με κρόκο Κοζάνης και θρούμπι, που μας ξετρέλανε!
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com