by admin

Κρητικά γαρδουμάκια αυγολέμονο

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Ένας μερακλίδικος μεζές για το Πάσχα!

Έχουν τον κόπο τους αλλά τον αξίζουν πέρα για πέρα. Τα
γαρδουμάκια είναι από τα μερακλίδικα πιάτα της εποχής, που «μυρίζουν»  φροντίδα και δηλώνουν ακούραστη μαγείρισσα
και σχολαστική νοικοκυρά. Τα γαρδουμάκια της Κρήτης διαφέρουν από τα
γαρδουμΠάκια της υπόλοιπης Ελλάδας.  Δεν
περιέχουν καθόλου συκώτι παρά μόνο κοιλίτσες και λίγα γλυκαδάκια. Έτσι είναι
ανοιχτόχρωμα. 

Χρησιμοποιούνται κυρίως γαλάντερα δηλαδή έντερα από πολύ μικρό
αρνάκι ή κατσικάκι  που έχει τραφεί μόνο
με γάλα. Επειδή αυτά είναι δυσεύρετα χρησιμοποιούμε εντεράκια κι από λίγο
μεγαλύτερα ζώα. Η μεγάλη φασαρία σ’ αυτό το μεζέ είναι το πλύσιμο....

Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com
Κατηγορία: Ορεκτικά
Περισσότερες συνταγές: γαρδουμάκια
Τοπική: Κρητική

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το cretangastronomy.blogspot.com