246
Υλικά
- κοιλιά αρνίσια 2 τμχ
- κοιλιά κατσικίσια 2 -
- έντερα αρνίσια 2 τμχ
- έντερα κατσικίσια 2 τμχ
- μπόλιες 1 τμχ
- ελαιόλαδο 0.33 κούπα/ες
- κρεμμύδια 1 τμχ
- αλάτι -
- αυγά 2 τμχ
- λεμόνι -
- ξύσμα λεμονιού -
- αλάτι -
- ξύδι -
- λεμόνι -
- έντερα αρνίσια 2 τμχ
Ένας μερακλίδικος μεζές για το Πάσχα!
Έχουν τον κόπο τους αλλά τον αξίζουν πέρα για πέρα. Τα
γαρδουμάκια είναι από τα μερακλίδικα πιάτα της εποχής, που «μυρίζουν» φροντίδα και δηλώνουν ακούραστη μαγείρισσα
και σχολαστική νοικοκυρά. Τα γαρδουμάκια της Κρήτης διαφέρουν από τα
γαρδουμΠάκια της υπόλοιπης Ελλάδας. Δεν
περιέχουν καθόλου συκώτι παρά μόνο κοιλίτσες και λίγα γλυκαδάκια. Έτσι είναι
ανοιχτόχρωμα.
Χρησιμοποιούνται κυρίως γαλάντερα δηλαδή έντερα από πολύ μικρό
αρνάκι ή κατσικάκι που έχει τραφεί μόνο
με γάλα. Επειδή αυτά είναι δυσεύρετα χρησιμοποιούμε εντεράκια κι από λίγο
μεγαλύτερα ζώα. Η μεγάλη φασαρία σ’ αυτό το μεζέ είναι το πλύσιμο....
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com