179
Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά του κουταλιού από την παιδική μου ηλικία, είναι το κυδώνι πελτές ή ζελέ.Το έφτιαχνε η θεία Ειρήνη, μαστόρισσα στα γλυκά του κουταλιού και εγώ αυτό που έκανα ήταν να.......το εξαφανίζω! Εκείνη μου έμαθε τα μυστικά της παρασκευής του, όπως πως για να γίνει καλό το γλυκό μας πρέπει να προσθέσουμε και μερικά μήλα μαζί με το κυδώνι. Τα μήλα περιέχουν αρκετή πηκτίνη και βοηθούν στο σωστό δέσιμο του γλυκού μας.Η ιδιαιτερότητα του είναι ότι δεν περιέχει καθόλου ψίχα από το φρούτο. Γι' αυτό δεν πρέπει να το μπερδεύουμε με το κυδωνόπαστο.Η παρασκευή του είναι λίγο μπ
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com