61
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 450 γρ
- βούτυρο αγελάδος 150 γρ
- αυγά 1 τμχ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- αμύγδαλα 2 κσ
- κονιάκ 1 ποτ κρασ
- ζάχαρη 2 κσ
- αλάτι 0.25 κφτ κγ
- βανίλια 0.33 κφτ κγ
- κανέλα 0.5 κφτ κγ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- μαρμελάδα κυδώνι 2 φλ
- χουρμάδες 10 τμχ
- δαμάσκηνα 4 τμχ
- αμύγδαλα 5 κσ
- γάλα 2 κσ
Μια πολύ εύκολη σε παρασκευή σκεπαστή τάρτα, αρκεί να έχετε από τις προηγούμενες ημέρες ετοιμάσει μαρμελάδα κυδώνι. Εκεί κατά τις αρχές του Νοέμβρη βρέθηκα με μια σακούλα κυδώνια από συνάδελφο του άντρα μου, μερικά τα έκανα ψητά στον φούρνο και τα υπόλοιπα δύο μεγάλα βάζα μαρμελάδα. Είναι πολύ εύκολη διαδικασία αν τρίψετε τα κυδώνια στον τρίφτη (ρεντέ) και τα βάλετε να βράσουν μαζί με λίγο νεράκι, χυμό πορτοκάλι καθώς και την ζάχαρη που απαιτείται για την ποσότητα του τριμμένου φρούτου.
Διάβασε τη συνταγή στο aromavanillias.blogspot.com