82
Υλικά
- κόκκινο λάχανο 1 τμχ
- λάχανο 1 τμχ
- χοιρινό μπούτι 500 γρ
- μοσχάρι 500 γρ
- ρύζι καρολίνα 250 γρ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 4 τμχ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- άνηθος 1 κούπα/ες
- μαϊντανός 1 κούπα/ες
- καρότο 3 τμχ
- πράσα 1 τμχ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- μπαχάρι 0.5 κγ
- λεμόνι 1 τμχ
- ελαιόλαδο 120 γρ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- αυγά 2 τμχ
- λεμόνι 2 τμχ
Λαχανοντολμάδες ιδιαιτέρως γευστικοί, μαγειρεμένοι στην κατσαρόλα επάνω σε ένα στρώμα από καρότα και πράσα. Η διαφορά, η οποία χαρακτηρίζει αυτό το πιάτο, είναι ότι το κρέας τεμαχίζεται σε πολύ μικρά κυβάκια. Η διαδικασία είναι πιο σύνθετη αλλά το γευστικό αποτέλεσμα είναι κατά πολύ ανώτερο από το να χρησιμοποιούσαμε κιμά.Με την ίδια γέμιση φτιάχνουμε και κόκκινους/ μωβ λαχανοντολμάδες, με το κόκκινο λάχανο. Έχουν μια γεύση λίγο πιο έντονη και πιο πιπεράτη...
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es