78
Υλικά
- οσομπούκο 6 μερίδ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- πράσα 2 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- καρότο 2 τμχ
- σέλερι 3 κσ
- βασιλομανίταρα 30 γρ
- λευκό κρασί 200 ml
- μουστάρδα σε σκόνη 1 κγ
- ελαιόλαδο 60 γρ
- μπαχάρι 4 κόκκοι
- θυμάρι 1 κγ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- λεμόνι 2 τμχ
- μαϊντανός 1 ματσ.
- σκόρδο 1 σκελ
- ελαιόλαδο 1 κσ
Χριστούγεννα στο τραπέζι σημαίνει ένα καλομαγειρεμένο φαγητό που θα “μιλήσει” στην καρδιά όλων γι’ αυτό σου προτείνω την συνταγή για λεμονάτο οσομπούκο με κρασί, μουστάρδα και γκρεμολάτα που λιώνει στο στόμα!
Το μοσχαρίσιο οσομπούκο – osobucco, αγαπημένο πιάτο από την κουζίνα της Λομβαρδίας.
Είτε κοκκινιστό, είτε λεμονάτο είναι ένα μαγειρευτό που δεν μπορεί αν αφήσει κανέναν αδιάφορο.
Τα τελευταία χρόνια είναι ένα από τα φαγητά, που όσοι θα έρθουν για να γιορτάσουμε μαζί, ξέρουν ότι θα σερβίρω στο γιορτινό τραπέζι.
Και πραγματικά απολαμβάνω ιδιαίτερα τη χαρά του να βλέπω να “εξαφανίζεται” από όλα τα πιάτα.
Μέχρι και το τελευταίο ίχνος της σάλτσας βουτώντας μέσα το φρεσκοψημένο ψωμί μας.
Προφανώς και το συγκεκριμένο κομμάτι κρέατος είναι πεντανόστιμο έτσι και αλλιώς, όμως εξίσσου σπουδαίο είναι το σωστό μαγείρεμα του.
Διάβασε τη συνταγή στο funkycook.gr