by admin

Λεμόνι και Χυμός λεμονιού, πώς τον διατηρούμε φρέσκο

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Όλοι ξέρουμε πόσο χρήσιμο και ωφέλιμο είναι το λεμόνι και ο χυμός του, στην κουζίνα μας και την διατροφή μας. Το λεμόνι είναι πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες, βιταμίνες B και C, και έχει αντιβακτηριδιακές, αντιικές, και ανοσοποιητικές ιδιότητες.

Από το λεμόνι χρησιμοποιούμε τις φλούδες του, (κομμένες σε φέτες ή τριμμένες) για να αρωματίσουμε τσάι, γλυκά, λικέρ, ποτά, ακόμα και το νερό μας (νερό με μια φέτα λεμόνι, βοηθάει στην αποτοξίνωση και την καλύτερη ισορροπία του οργανισμού μας), και κυρίως το χυμό τους.

Τον χυμό του λεμονιού τον χρησιμοποιούμε σε κρέατα, ψάρια, χόρτα, όσπρια, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, λικέρ, και οπουδήποτε θέλουμε να ενισχύσουμε τη γεύση ή την αντισηψία. Επιπλέον σε μαρινάδες, αλλά και ως αναψυκτικό, φτιάχνοντας υπέροχες λεμονάδες ή ως διακόσμηση σε ποτά, με μια φέτα είτε μέσα στο ποτήρι, είτε στηριγμένη στο χείλος ή για να παρασκευάσουμε λικέρ λεμόνι ή λιμοντσέλο.

Τα λεμόνια όμως, όπως και τα περισσότερα φρούτα, είναι εποχιακά, με αποτέλεσμα να μην τα έχουμε όλο τον χρόνο, τουλάχιστον όχι ελληνικά και σε λογική τιμή.

Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com
Κατηγορία: Συμβουλές

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το faghta-giagias.blogspot.com