61
Επανέρχομαι στη διατήρηση τροφίμων με ένα πραγματικά
ξεχωριστό παρασκεύασμα. Ο λιαστός πελτές είναι από τις πιο νόστιμες ελληνικές
πάστες και χρησιμοποιείται τόσο για να αντικαταστήσει την ντομάτα στα χειμωνιάτικα
πιάτα όσο και σαν άλειμμα σκέτος ή αναμεμειγμένος με άλλα υλικά. Εγώ πάλι δεν μπορώ να αποφύγω τις μνήμες μου. Θυμάμαι τη γιαγιά μου να φτιάχνει τεράστιες ποσότητες και να μας αλείφει φέτες ψωμιού με μπόλικο πελτέ για απογευματινό!
ξεχωριστό παρασκεύασμα. Ο λιαστός πελτές είναι από τις πιο νόστιμες ελληνικές
πάστες και χρησιμοποιείται τόσο για να αντικαταστήσει την ντομάτα στα χειμωνιάτικα
πιάτα όσο και σαν άλειμμα σκέτος ή αναμεμειγμένος με άλλα υλικά. Εγώ πάλι δεν μπορώ να αποφύγω τις μνήμες μου. Θυμάμαι τη γιαγιά μου να φτιάχνει τεράστιες ποσότητες και να μας αλείφει φέτες ψωμιού με μπόλικο πελτέ για απογευματινό!
Η διατήρηση
αυτής της πάστας επιτυγχάνεται αφενός με
την αφυδάτωση του πολτού της ντομάτας , αφετέρου με καλό αλάτισμα,...
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com