100
Υλικά
- φιλέτο μπακαλιάρου 500 γρ
- ψωμί 300 γρ
- σκόρδο 4 σκελ
- ελαιόλαδο 120 ml
- λευκό ξύδι 40 ml
- χυμός λεμονιού 1 κσ
- μπύρα 330 ml
- μπέκιν πάουντερ 3 κγ
- αλεύρι 200 γρ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- ζάχαρη 1 πρέζα/ες
Για τη συγκεκριμένη συνταγή για λουκουμάδες μπακαλιάρου, χρησιμοποιούμε φρέσκο ή κατεψυγμένο μπακαλιάρο και όχι ξαλμυρισμένο γιατί θέλουμε ένα πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα.
Αν βρούμε φρέσκο μπακαλιάρο θα έχουμε ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, διαφορετικά ξεπαγώνουμε το φιλέτο από την προηγούμενη μέρα στο ψυγείο και το αφαιρούμε λίγη ώρα πριν το μαγειρέψουμε για να μην έχει υγρασία.
Διάβασε τη συνταγή στο www.alwayshungry.gr