231
Υλικά
Αν και για πολλούς είναι περίεργη επιλογή για εθνικό γερμανικό πιάτο, που όμως δεν πρόκειται να ενοχλήσει τους Γερμανούς. Σε αντίθεση με πολλά εθνικά πιάτα, το παρόν έχει μια γερά θεμελιωμένη ιστορία. Φαίνεται πως το 1947, μια κυρία ονόματι Herta Heuwer με λίγο κέτσαπ, Γούστερσος και σκόνη κάρι, που πήρε από κάποιους Βρετανούς στρατιώτες, έφτιαξε μιαν απλή σάλτσα και την έρριξε πάνω από βρασμένα λουκάνικα. ’ρχισε να πουλάει αυτό το φθηνέ ορεκτικό από ένα καροτσάκι το δρόμου στο Βερολίνο και κατέληξε να διευθύνει ένα εστιατόριο με ειδικότητα στην εφεύρεσή της...
Διάβασε τη συνταγή στο www.yumyum.gr