60
Υλικά
- βούτυρο αγελάδος 120 γρ
- ζάχαρη 200 γρ
- αυγά 2 τμχ
- βανίλια 1 τμχ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- χυμός λεμονιού 20 γρ
- γάλα 100 γρ
- φαρίνα 250 γρ
- κανέλα 0.5 κγ
- τζίντζερ 1 κγ
- παπαρουνόσπορος 2 κγ
- μήλα 1 τμχ
- ζάχαρη 2 κσ
- κανέλα 0.33 κγ
- καραμέλες γάλακτος 12 τμχ
Είναι θαυμάσιο πώς ,με το τίποτα,ένα μήλο,κάτι σε μπαχαρικό,λίγα σποράκια και μια γεύση από τα παλιά μπορούν να φτιάξουν γρήγορα τέτοια νοστιμιά....Όμως μου έδωσε την ιδέα να φτιάξω αυτά τα μηλοκεκάκια,βάζοντας μέσα παπαρουνόσπορο,που τους δίνει τραγανή υφή,τζιντζερ και κανέλα,χυμό λεμόνι, που κάνει εξαιρετικό γευστικό κοντραστ, και στην κορυφή............στην κορυφή,μια καραμελίτσα γάλακτος,από εκείνες τις παλιές του Κοκού,που καταβρόχθιζα κάποτε με μανία
Διάβασε τη συνταγή στο cookthebook.blogspot.com