47
Υλικά
- κρόκοι 2 τμχ
- ελαιόλαδο 150 ml
- ηλιέλαιο 150 ml
- αραβοσιτέλαιο 150 ml
- μουστάρδα 1 κγ
- χυμός λεμονιού 2 κσ
- λευκό ξύδι 1 κσ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Η μαγιονέζα, είναι μια πηχτή σάλτσα με βάση το αυγό, το ελαιόλαδο και προαιρετικά τη μουστάρδα, μαζί με ξύδι ή χυμό λεμονιού, που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στα μέσα του 17ου αιώνα.Πρόκειται για μια από τις πιο ωραίες σάλτσες που έχουν φτιαχτεί ποτέ, και παρόλο που ο μύθος θέλει το αντίθετο, στην πραγματικότητα είναι πανεύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της.
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com