65
Υλικά
- φρούτα 1260 γρ
- ζάχαρη 500 γρ
- λοβός βανίλιας -
- λάϊμ 0.5 τμχ
Όταν δοκίμασα τη μαρμελάδα ζεστή, καταλάβαινα ξαφνικά την ένταση και την οξύτητα της βανίλιας και αναρωτιώμουν που πήγε η γλύκα της. Όταν άνοιξα το βαζάκι ένα μήνα μετά, διαπίστωσα πως ήθελαν το χρόνο τους τα υλικά να μελώσουν. Από τις καλύτερες κόκκινες μαρμελάδες! η βανίλια δίνει "βάθος" στη γεύση και μια επίγευση που κρατά ώρα μετά. Το δαμάσκηνο είναι όσο ξινούτσικο ήταν και φρέσκο αλλά "μαλακωμένο". Οι φλουδίτσες έχουν στρίψει σαν μπαστουνάκια καραμέλας μέσα στη μαρμελάδα....
Διάβασε τη συνταγή στο www.tastefull.gr