82
Υλικά
- μήλα 12 τμχ
- κανέλα 0.5 κγ
- γαρύφαλλο 0.25 κγ
- μπαχάρι 0.25 κγ
- τζίντζερ 0.25 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.25 κγ
- χυμός μήλου 0.33 φλ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
Η μαρμελάδα μήλου ή αλλιώς το Apple Butter είναι ένας πολύ συμπυκνωμένος και παχύρευστος πουρές μήλου, ο οποίος παρασκευάζεται μετά από πολύωρο μαγείρεμα με λίγο μόνον νερό (ή cider, χυμό μήλου) και μπαχαρικά (όπως γαρύφαλλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, μπαχάρι), μέχρι τα σάκχαρα του μήλου να καραμελώσουν και να δώσουν στην μαρμελάδα αυτήν την σκουρόχρωμη και βουτυρένια υφή...
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr