242
Υλικά
- ζάχαρη καρύδας 100 γρ
- κανέλα 0.5 κγ
- γαρύφαλλο 1 πρέζα/ες
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα/ες
- τζίντζερ 1 πρέζα/ες
Η ζάχαρη καρύδας λοιπόν γίνεται από τα άνθη καρύδας και λέγεται ότι είναι κατάλληλη για διαβητικούς, επειδή έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αφού μελέτησα τα περί ζάχαρης καρύδας, αποφάσισα να την αξιοποιήσω σε μια μικρή δόση μαρμελάδας. Σίγουρα η αναλογία ζάχαρης φρούτου δεν ήταν η συνηθισμένη, αλλά αυτός ήταν και ο σκοπός: να έχει λίγη ζάχαρη! Η ενίσχυση της γεύσης έγινε με μπαχαρικά και το αποτέλεσμα ήταν ενδιαφέρον...
Διάβασε τη συνταγή στο mikrikouzina.blogspot.com