56
Υλικά
- μαρούλι 200 γρ
- άνηθος 6 κλων
- φρέσκο κρεμμυδάκι 1 τμχ
- φινόκιο 0.5 τμχ
- αβοκάντο 0.5 τμχ
- ξινόμηλο 0.5 τμχ
- καρύδια 6 τμχ
- τυρί μαλακό 100 γρ
- ρόδι 3 κσ
- ελαιόλαδο 0.25 κούπα/ες
- λευκό ξύδι 2 κσ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
- μουστάρδα 2 κγ
Ε, και για να την κάνω λίγο πιο εορταστική, της προσθέτω και τα «νεωτερικά» μου… Από το μαρούλι-κρεμμυδάκι-άνηθο και λαδόξιδο της μάνας μου, κι από τις φορτωμένες με ό,τι φανταστείτε σαλάτες των πολυπληθών τραπεζωμάτων των προηγουμένων δεκαετιών, έχω περάσει σε πιο απλές λύσεις, με κάποιες «σπέσιαλ» πινελιές! Γι αυτό και ο χαρακτηρισμός στον τίτλο. Απλή είναι, πολύ πιο λιτή από τις “μονοεγωλειπωαποκειμεσα” σαλάτες που φτιάχναμε παλιότερα!
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr