50
Υλικά
- λάδι 0.25 κούπα/ες
- κρεμμύδια 1 τμχ
- κονκασέ 400 γρ
- ντοματοπελτές 1 κγ
- ξύδι 1 κσ
- ζάχαρη 1 κγ
- μελιτζάνες φλάσκες 1.5 κιλ
- γραβιέρα 200 γρ
- κασέρι 200 γρ
- παρμεζάνα 200 γρ
- κανέλα 0.25 κγ
- γαρύφαλλο 0.25 κγ
- κύμινο 0.25 κγ
- καπνιστή πάπρικα 0.5 κγ
- φρυγανιά 2 κσ
Όπως λοιπόν ο χειμώνας για την κουζίνα μου σημαίνει κάστανο και ρόδι, έτσι για το καλοκαίρι το πρώτο που θα σκεφτώ να φάω είναι μελιτζάνες και σύκα. Οι γλυκύτατες μελιτζάνες έχουν εκατό και έναν τρόπους να γίνουν νόστιμο φαγητό και πολύ περισσότερο σε συνδυασμό με κάποιο κρέας (μοσχάρι συνήθως) ή τυριά που ταιριάζουν ιδανικά. Και μην ξεγελιέσαι επειδή είναι λαχανικό και νομίσεις ότι θα φας κάτι light ! Συνήθως τις φτιάχνω μπόμπα!! Να, όπως παρακάτω, που αυτό το φαγητό και Άγιο κολάζει!
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com