36
Υλικά
- μελιτζάνες φλάσκες 4 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- χυμός ντομάτας 300 γρ
- τοματοπελτές 1 κσ
- θυμάρι 1 κγ
- βασιλικός 0.5 φλ
- μαϊντανός 0.5 φλ
- τυρί φέτα 1 φλ
- γραβιέρα 0.5 φλ
- κεφαλοτύρι 300 γρ
Οι μελιτζάνες είναι το κατ΄εξοχήν καλοκαιρινό λαχανικό και πολύ αγαπημένο της
Ελληνικής Κουζίνας. Συνδυάζεται κυρίως με σάλτσα τομάτας, τηγανίζεται με
κουρκούτι, ψήνεται για να γίνει νοστιμότατη σαλάτα ή γεμίζεται με κιμά ή τυριά.
Μαγειρεύεται στην κατσαρόλα ή ψήνεται στο φούρνο και πάντα δημιουργεί
νοστιμότατα πιάτα!
Ελληνικής Κουζίνας. Συνδυάζεται κυρίως με σάλτσα τομάτας, τηγανίζεται με
κουρκούτι, ψήνεται για να γίνει νοστιμότατη σαλάτα ή γεμίζεται με κιμά ή τυριά.
Μαγειρεύεται στην κατσαρόλα ή ψήνεται στο φούρνο και πάντα δημιουργεί
νοστιμότατα πιάτα!
Με τυριά σας προτείνω να τις συνδυάσετε κι εσείς αλλά να μην χρησιμοποιήσετε
υπερβολική ποσότητα και καλύψετε τη γεύση τους!
Διότι τα πολλά τυριά θα κάνουν το φαγητό, όταν ψηθεί, να θυμίζει έντονα πίτσα!
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com