159
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4.5 φλ
- σιμιγδάλι χοντρό 110 γρ
- ελαιόλαδο 0.5 κούπα/ες
- ηλιέλαιο 0.5 κούπα/ες
- ζάχαρη 90 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- χυμός πορτοκαλιού 0.33 κούπα/ες
- μπράντυ 0.33 κούπα/ες
- κανέλα 2 κγ
- γαρύφαλλο 0.25 κγ
- ζάχαρη 5 φλ
- μέλι 0.5 φλ
- μέλι 2 κσ
Η μάνα μου ήταν πολύ καλή μαγείρισσα. Σε ένα ντουλάπι, φύλαγε τις συνταγές που έγραφε πρόχειρα όπου έβρισκε. Μέσα σ' αυτές, υπήρχε μια συνταγή για μελομακάρονα. Έκανα τις απαραίτητες αλλαγές γιατί η δόση ήταν μεγάλη, πρόσθεσα σιμιγδάλι και επίσης για το μέλωμα ακολούθησα τη διαδικασία της Ντίνας από Σπάρτη του παλιού Hungry, που όσοι την έχετε κάνει, ξέρετε πόσο πετυχημένη είναι. Αν δεν θέλετε να είναι πολύ μελωμένα, μην τα αφήσετε όλη νύχτα να ρουφήξουν σιρόπι.
Διάβασε τη συνταγή στο mikrikouzina.blogspot.com