40
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 850 γρ
- σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ
- καρύδια 2 φλ
- γαρύφαλλο 1 κγ
- κανέλα 1 κσ
- μπέκιν πάουντερ 20 γρ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- ζάχαρη 200 γρ
- χυμός πορτοκαλιού 130 ml
- ξύσμα πορτοκαλιού 1 κσ
- ελαιόλαδο 400 ml
- βερμούτ 130 ml
- αλάτι -
- ζάχαρη 600 γρ
- μέλι 500 γρ
- γλυκόζη 1 κσ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
- καρύδια 1.5 φλ
- κανέλα 1 κσ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- μέλι -
Μια από πιο αγαπημένες μου ασχολίες αυτής της εποχής, είναι η παρασκευή των παραδοσιακών μας γλυκών. Ξεχωριστά γλυκά, συνδεδεμένα με αυτήν την εποχή. Σήμερα θα σας δείξω την συνταγή μου για τα μελομακάρονα. Είναι η συνταγή που φτιάχνω από τότε που παντρεύτηκα. Αυτήν φτιάχνω πάντα και όσες φορές προσπάθησα να πείσω την οικογένεια να την αλλάξω με κάποια άλλη,...
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com