Υλικά
- λάδι 420 γρ
- βούτυρο αγελάδος 30 γρ
- μέλι 150 γρ
- χυμός πορτοκαλιού 450 γρ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- μπέκιν πάουντερ 3 κγ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- αλεύρι 600 γρ
- αλεύρι αμυγδάλου 200 γρ
- καρύδια 100 γρ
- αλεύρι μαλακό 300 γρ
- αλεύρι βρώμης 300 γρ
- χυμός πορτοκαλιού 50 γρ
- κανέλα 2 ξύλο/α
- μέλι 800 γρ
- μέλι 300 γρ
- καρύδια 200 γρ
- κανέλα 0.5 κγ
- κουβερτούρα 34 τμχ
- κουβερτούρα 125 γρ
- μέλι 2 κγ
- βούτυρο καρύδας 1 κσ
της συνταγής μας
(80 τεμάχια των 25-30 γρ.)
420 γρ. λάδι ελαφρύ
30 γρ. βούτυρο αγελάδας μαλακό
150 γρ. μέλι
450 γρ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 3 μικρά πορτοκάλια
2-3 γεμάτα κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. σόδα
3 κ.γλ. μπέκιν
1 πρέζα αλάτι
1500 γρ. αλεύρια που αποτελείται από
τα εξής είδη:
600 γρ. ολικής βιολογικό σκληρό ή
μαλακό
200 γρ. αλεύρι από αμύγδαλο με την
φλούδα (στο μούλτι)
100 γρ. αλεύρι καρυδιού ( στο μούλτι)
300 γρ. αλεύρι Νο 1 μαλακό για
μπισκότα Μ.ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ
300 γρ. αλεύρι βρώμης ολικής
Μ.ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ή βρώμη τριμμένη στο μούλτι
Σιρόπι
300 γρ. νερό
50 γρ. χυμό πορτοκαλιού
2 ξύλα κανέλας
800 γρ. μέλι
300 γρ. μέλι για επικάλυψη
200 γρ. καρύδι για επικάλυψη με 1/2
κ.γλ. κανέλα
Επικάλυψη
με κουβερτούρα (32-34 τεμ.)
2 των 125 γρ. κουβερτούρα 65% η 52%
για πιο γλυκά
2 κ.γλ. γεμάτα μέλι 1 κ.σ.
βούτυρο καρύδας η αγελάδας