66
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 220 γρ
- φαρίνα 220 γρ
- ζάχαρη 1 κγ
- αλάτι 1 κγ
- ελαιόλαδο 7 κσ
- λευκό ξύδι 3 κσ
- μηλόξιδο 3 κσ
- ανθότυρο 220 γρ
- φέτα 220 γρ
- αυγά 2 τμχ
- τραχανάς ξινός 5 κσ
- τραχανάς γλυκός 5 κσ
- άσπρο πιπέρι -
- αλάτι -
Τυρόπιτα...ελληνική, αγνή, με τραγανό φύλλο...γέμισε η κουζίνα μοσχοβολιά! Εκείνο το υπέροχα σπιτικό άρωμα ελληνικής πίτας που, σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν ταξιδέψεις ίδιο δεν θα βρεις όσες μορφές πίτας κι αν βρεις. Λατρεμένη πίτα με άπειρες παραλλαγές τυριών στη γέμιση, αλλά και στη ζύμη! Μια πίτα που μαζεύει την αγάπη όλων, μεγάλων και μικρών και που την φτιάχνουν γενιές τώρα γιαγιάδες, μαμάδες, κόρες. Αποκλείεται να λείπει από το τραπέζι οποιασδήποτε μάζωξης φιλικής, οικογενειακής ή συγγενικής. ...
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com