107
Υλικά
- μήλα 1 τμχ
- ελαιόλαδο 40 γρ
- αμύγδαλα 80 γρ
- καστανή ζάχαρη 0.67 κούπα/ες
- εκχύλισμα βανίλιας 1.5 κγ
- κανέλα 1.5 κγ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- χυμός μήλου 200 γρ
- φαρίνα 250 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- γρεναδίνη 1 σφην
- λικέρ πορτοκάλι 1 σφην
Το μήλο που βλέπετε να ποζάρει πλάι-πλάι με το αδελφάκι του, έκανε πολύ δρόμο μέχρι να βρεθεί στην κουζίνα μου. Υλικά για μια κλασσική ταρτιέρα : 1 μεγάλο μήλο τύπου Jonagold (ή δύο πιο μικρά) κομμένα σε κύβους ή καρεδάκια. 40 γραμ ελαιόλαδο καλής ποιότητας (ή αραβοσιτέλαιο) 80 γραμ. αλεσμένο ωμό αμύγδαλο με την φλούδα, 2/3 κούπας ζάχαρη καστανή, 1,5 κουταλάκι υγρή βανίλια ...
Διάβασε τη συνταγή στο aromavanillias.blogspot.com