98
Υλικά
- αλεύρι 150 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- ζάχαρη 40 γρ
- βούτυρο 75 γρ
- κρόκοι 3 τμχ
- ζαχαροβανίλια 1 κσ
- κανέλα 0.5 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.33 κγ
- πορτοκάλι 0.5 -
- μήλα 1 κιλ
- ζάχαρη 50 γρ
- πορτοκάλι 0.5 τμχ
- ασπράδι 3 τμχ
- ζάχαρη άχνη 150 γρ
- κορν φλάουρ 2 κγ
Μηλόπιτα λίγο διαφορετική. Είναι σκεπαστή αλλά με μαρέγκα και πορτοκάλι ως ένα από τα βασικά συστατικά. Την βρήκα σε ένα site με Πολωνικές συνταγές (η Πολωνία είναι πρώτη σε παραγωγή μήλων στην Ευρώπη και με πάρα πολλές παραλλαγές μηλόπιτας). Αν ξέρετε να χτυπάτε μαρέγκα τότε δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου.
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr