106
Υλικά
- πένες 600 γρ
- πιπεριές Φλωρίνης 4 τμχ
- ντομάτα 5 τμχ
- τυρί κρέμα 125 γρ
- κατίκι 125 γρ
- παρμεζάνα 36 γρ
- μυζήθρα 36 γρ
- σκόρδο 1 σκελ
- καυτερές πιπεριές 1 τμχ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Τιμώμενο ζυμαρικό, οι πένες. Μικρές-μικρές (mini penne ή pennette, έχουν όλες οι γνωστές εταιρείες), με μία πολύ-πολύ απλή σάλτσα πιπεριάς (εδώ με “φλωρίνης” (είναι στα καλύτερά τους τέτοια εποχή), μπορείτε όμως να τη φτιάξετε και με άλλους τύπους πιπεριάς). Και μάλιστα σε δύο εκδοχές, περισσότερο και λιγότερο γρήγορη. Εδώ θα δούμε την πιο “απλή” εκδοχή : Με μεγειρεμένες στο τηγάνι πιπεριές, κάποιο κρεμώδες τυρί, και με ντομάτα. Εάν θέλετε, μπορείτε να βρείτε μία πιο “σύνθετη” (αν και απλούστατη και αυτή) εκδοχή του πιάτου, με τις πιπεριές ψημένες στο φούρνο, χωρίς ντομάτα και με κρέμα γάλακτος (ή και μπεσαμέλ) στη θέση του τυριού, στη συνταγή για “ Mini πένες, maxi γεύση_1 (Με κρέμα ψητής πιπεριάς)” ...
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr