148
κασουλε ελληνικο
To Cassoulet (κασουλέ), συγκαταλέγεται σύμφωνα με έρευνες, ανάμεσα στα 10 πιο δημοφιλή πιάτα των Γάλλων, μαθαίνω σε ένα βιβλίο του μεγάλου chef Paul Bocuse. Είναι ένα χωριάτικο πιάτο που ξεκίνησε στο Languedoc στη νοτιοδυτική μεσογειακή Γαλλία και μεταφερόμενο λίγο βορειοδυτικά, υιοθετήθηκε ως παραδοσιακή συνταγή σε όλη τη περιοχή γύρω απ’ τη πόλη της Τουλούζ, με πάμπολλες εκδοχές και μικροδιαφοροποιήσεις στη συνταγή από χωρίο σε χωρίο και από σπίτι σε σπίτι, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοια παραδοσιακά, τοπικά πιάτα.
To Cassoulet (κασουλέ), συγκαταλέγεται σύμφωνα με έρευνες, ανάμεσα στα 10 πιο δημοφιλή πιάτα των Γάλλων, μαθαίνω σε ένα βιβλίο του μεγάλου chef Paul Bocuse. Είναι ένα χωριάτικο πιάτο που ξεκίνησε στο Languedoc στη νοτιοδυτική μεσογειακή Γαλλία και μεταφερόμενο λίγο βορειοδυτικά, υιοθετήθηκε ως παραδοσιακή συνταγή σε όλη τη περιοχή γύρω απ’ τη πόλη της Τουλούζ, με πάμπολλες εκδοχές και μικροδιαφοροποιήσεις στη συνταγή από χωρίο σε χωρίο και από σπίτι σε σπίτι, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοια παραδοσιακά, τοπικά πιάτα.
Η γενική ιδέα στο Cassoulet είναι μια μίξη φασολιών με κομμάτια από κρεατικά που διατηρούνται τον χειμώνα, όπως χοιρινό λουκάνικο, μπέικον και κάποιο πόδι από πουλερικό σε μορφή κονφί (συχνά πάπια ή χήνα), τα οποία και αργομαγειρεύονται σε ζωμό επί ώρες, δημιουργώντας μια πεντανόστιμη κρούστα στη πάνω επιφάνεια του πιάτου.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr