54
Υλικά
- μαγιά ξερή 14 γρ
- ζάχαρη 1 κγ
- αυγά 1 τμχ
- φρέσκο βούτυρο 60 γρ
- αλάτι 0.5 κγ
- φρέσκο βούτυρο 100 γρ
- καστανή ζάχαρη 4 κσ
- κανέλα 0.5 κγ
Ένα ιδιαίτερο, αφράτο, πολύ νόστιμο ψωμί με καραμελωμένες σταφίδες και άρωμα κανέλας. Είναι ένα κλασικό γλυκό ψωμί της Β. Αμερικής που συνηθίζεται πολύ για πρωινό. Λόγω της εξωτερικής του όψης ονομάζεται και “monkey puzzle bread”, επειδή θυμίζει το “monkey puzzle tree”. Το ψωμί αυτό εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα περιοδικά “American Women” στη δεκαετία του 1950. Φτιάχνεται με κομμάτια γλυκιάς ζύμης, τα οποία πρώτα μεμονωμένα καλύπτονται με λιωμένο βούτυρο, κανέλα, ζάχαρη και σταφίδες ή χονδροκομμένα καρύδια πεκάν και μετά τοποθετούνται σε σειρές μέσα σε μία βαθιά φόρμα του κέικ...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com