89
Υλικά
- αλεύρι 480 γρ
- ζάχαρη 90 γρ
- αλάτι 0.5 κγ
- βούτυρο 60 γρ
- μαγιά νωπή 15 γρ
- χυμός πορτοκαλιού 80 γρ
- γάλα 70 γρ
- αυγά 1 τμχ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- βανίλια 0.5 τμχ
- ζαχαροβανίλια 2 κσ
- βούτυρο 50 γρ
- ζάχαρη 50 γρ
- αυγά 1 τμχ
- εκχύλισμα αμυγδάλου 6 σταγ
- ρούμι 1 κσ
- αμύγδαλα 125 γρ
- αμυγδαλόπαστα 60 γρ
- αυγά 0.5 τμχ
- φιλέ αμυγδάλου -
Είθισται τα blog μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στις μεγάλες γιορτές να δημοσιεύουν συνταγές με υλικά και "εδέσματα" που συνηθίζονται στις εκάστοτε γιορτές. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τσουρέκια για το Πάσχα. Δεν θα έδινα και μεγάλη σημασία σε αυτή τη συνήθεια αλλά έλα που μου αρέσουν πολύ τα τσουρέκια με γέμιση! Καθώς η μαμά ετοιμάζει με επιτυχία κάθε χρόνο τα κλασικά τσουρέκια για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, για να μειώσω τον ανταγωνισμό στην οικογένεια έφτιαξα γεμιστά με πάστα αμυγδάλου. Στις φωτογραφίες, όπως βλέπετε, έβαλα και μερικά κλαδιά με πασχαλιές γιατί όχι μόνο ταιριάζουν με
Διάβασε τη συνταγή στο mookiesbaker.blogspot.gr