Υλικά
- μοσχάρι 1 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ντομάτα 2 τμχ
- χυμός ντομάτας 0.33 φλ
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- πιπέρι 5 κόκκοι
- μπαχάρι 5 κόκκοι
- κανέλα 1 ξύλο/α
- πάπρικα γλυκιά -
- ζάχαρη 1 πρέζα/ες
- αλάτι -
- πιπέρι -
- κριθαράκι 2 φλ
- κεφαλοτύρι -
- μυζήθρα -
Το γιουβέτσι είναι κλασικό πιάτο οικογενειακού τραπεζιού που το συναντάμε σε παραλλαγές και στην υπόλοιπη Μεσόγειο και στα Βαλκάνια . Η ονομασία προέρχεται από την τούρκικη λέξη «guvec» ,που περιγράφει το σκεύος μέσα στο οποίο μαγείρευαν το κρέας με λαχανικά . Στη χώρα μας η συνηθέστερη εκδοχή για το γιουβέτσι ή γκιουβέτσι ,είναι κρέας από μοσχάρι, αρνί ή κοτόπουλο μαζί με κριθαράκι ή χυλοπίτες ....
Διάβασε τη συνταγή στο www.lovefood.gr