110
Υλικά
- μοσχάρι 1 κιλ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- χυμός ντομάτας 500 γρ
- λευκό κρασί 150 ml
- ελαιόλαδο 50 ml
- βούτυρο 50 γρ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- κύμινο 1 κγ
- μπαχάρι 0.5 κγ
- πατάτες 3 τμχ
- καρότο 1 τμχ
- λεμόνι 1 φέτ
- βούτυρο 50 γρ
- κεφαλοτύρι 50 γρ
Το Τας Κεμπάπ είναι ένα παραδοσιακό φαγητό της Πολίτικης Κουζίνας, με αραβικές ρίζες κι ήρθε μέχρις εμάς από τους Έλληνες πρόσφυγες της Κωνσταντινούπολης και της Μικράς Ασίας για να γίνει αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό του γιορτινού μας κυριακάτικου τραπεζιού, με όλη την οικογένεια συγκεντρωμένη γύρω του.
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es