93
Υλικά
- ραγού 800 γρ
- μπεσαμέλ -
- μελιτζάνες 3 τμχ
- πατάτες 1 τμχ
- κασέρι 50 γρ
- ελαιόλαδο 200 ml
- χοντρό αλάτι 3 κσ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Ο μουσακάς είναι αδιαμφισβήτητα το πιάτο-σταθμός που ιστορικά όρισε τη λόγια ελληνική κουζίνα.Ο μουσακάς είναι ένα πιάτο σύνθεσης τριών βασικών συστατικών: λαχανικά , κρέατος και μπεσαμέλ. Άρα χρειάζονται τρεις ξεχωριστές μαγειρικές διαδικασίες πριν τα συστατικά συντεθούν στο όλον. Αυτές, εκτός της μπεσαμέλ που είναι καλύτερα να γίνει τελευταία στιγμή, δεν είναι ανάγκη να γίνουν τη μέρα που θα ψηθεί ο μουσακάς.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr