32
Υλικά
- κιμάς 0.5 κιλ
- μελιτζάνες 1.5 κιλ
- κολοκύθια 0.5 κιλ
- πατάτες 3 τμχ
- κεφαλοτύρι 100 γρ
- λάδι 5 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- ντομάτα 3 τμχ
- χυμός ντομάτας 1 κούπα/ες
- κανέλα 1 ξύλο/α
- μπαχάρι 4 κόκκοι
- αλάτι -
- πιπέρι -
- φρυγανιά 0.5 κούπα/ες
- βούτυρο 6 κσ
- αλεύρι 6 κσ
- γάλα 1 λτ
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα/ες
- κρόκοι 2 τμχ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Την προέλευση του Μουσακά διεκδικούν πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής , χωρίς να υπάρχει σαφής τεκμηρίωση στη βιβλιογραφία . Άλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από το από το αραβικό «musaqqa‘a» , άλλοι από το παλαιστινιακό musakhkhan, άλλοι πάλι από το περσικό maguma. Για την ελληνική εκδοχή πάντως του μουσακά ,όπως είναι ευρέως γνωστός σήμερα , υπεύθυνος είναι ο Νικόλαος ...
Διάβασε τη συνταγή στο www.lovefood.gr