by admin

Μούστος, το Διαμάντι των Χυμών

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Ο μούστος είναι ο χυμός που προέρχεται από την σύνθλιψη των ρωγών των σταφυλιών.Η άλλη ονομασία του είναι γλεύκος.Αφού τα σάκχαρα των σταφυλιών φτάσουν τους 12 βαθμούς, πατιούνται και παίρνουμε το μούστο, όπου μπαίνει σε βαρέλια για 12 ώρες και αρχίζει να βράζει.Ο μούστος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα.Παίρνει το χρώμα του από τις χρωστικές ουσίες του φλοιού των σταφυλιών, γι΄αυτό μπορεί να είναι λευκός ή ερυθρός.Χρησιμοποιείται για την παραγωγή κρασιού αλλά παράγει και υποπροϊόντα όπως το πετιμέζι.Χαρακτηριστικά παραδοσιακά εδέσμα με μούστο είναι η μουσταλευριά, τα μουστοκούλουρα...
Διάβασε τη συνταγή στο www.funkycook.gr
Κατηγορία: Συμβουλές

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το www.funkycook.gr