by admin

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Υλικά

Ένα πιάτο που γευόμαστε συνήθως την 25η Μαρτίου, ανήμερα μιας διπλής εορτής.

Του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που καταλύεται η νηστεία της Σαρακοστής και της επετείου της Εθνικής Εορτής μας για την Επανάσταση του 1821.

Ο μπακαλιάρος έφτασε στο ελληνικό τραπέζι γύρω στον 15ο αιώνα και καθιερώθηκε άμεσα ως το εθνικό φαγητό της 25ης Μαρτίου, καθώς με εξαίρεση τα νησιά μας, το φρέσκο ψάρι αποτελούσε πολυτέλεια για τους φτωχούς κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας. Έτσι, ο παστός μπακαλιάρος, που δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη συντήρηση, αποτέλεσε την εύκολη και φθηνή λύση, έθιμο που κρατά μέχρι τις μέρες μας.

Διάβασε τη συνταγή στο dawnskitchengr.wordpress.com
Κατηγορία: Ψάρια
Περισσότερες συνταγές: μπακαλιάρος σκορδαλιά

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το dawnskitchengr.wordpress.com