76
Υλικά
- μπακαλιάρος παστός 1.5 κιλ
- μπύρα 330 ml
- αλεύρι 500 γρ
- μαγιά ξερή 2 φακ
- ζάχαρη 2 πρέζα/ες
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- ούζο 2 κσ
Ο παστός ή υγράλατος μπακαλιάρος συνηθίζεται να καταναλώνεται τις δυο Κυριακές μέσα στην Σαρακοστή σύμφωνα με τα έθιμα μας. Μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους αλλά ο πιο διαδεδομένος είναι ο τηγανιτός είτε μόνο αλευρωμένος ή με κουρκούτι και συνοδεύεται με σκορδαλιά. Το σημερινό κουρκούτι είναι του Ακη Πετρετζίκη και είναι πολύ τραγανό και δεν τραβάει πολύ λάδι στο τηγάνισμα.
Διάβασε τη συνταγή στο www.greekmasa.gr