65
Υλικά
- μπακαλιάρος 500 γρ
- σκόρδο 2 σκελ
- λεμόνι 1 φέτ
- αντζούγιες 3 γρ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- κοφτό μακαρονάκι 250 γρ
- κοχύλια 250 γρ
- αμπελοφάσουλα 300 γρ
- μαϊντανός 1 ματσ.
- κάπαρη 1.5 κσ
- μαύρες ελιές 0.5 φλ
- χυμός λεμονιού 2 κσ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Μια δροσερή σαλάτα, παλιότερα μόνο καλοκαιριάτικη (που τα αμπελοφάσουλα ήταν στην εποχή τους), στις μέρες για όλο το χρόνο χάρη στα κατεψυγμένα λαχανικά. Πηγαίνει με λευκό, ξηρό κρασί.
Διάβασε τη συνταγή στο www.yumyum.gr