75
Υλικά
- μπαρμπουνοφάσουλα 0.5 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ντομάτα 4 τμχ
- ελαιόλαδο 0.5 κούπα/ες
- αλάτι -
- πιπέρι -
- πιπεριές Φλωρίνης 1 τμχ
- μπούκοβο 0.5 κγ
- ζάχαρη 0.5 κγ
Τα μπαρμπούνια, μπαρμπουνοφάσουλα ή χάντρες βρίσκονται άφθονα στους πάγκους των παραγωγών την περίοδο του καλοκαιριού. Είναι νόστιμα, έχουν γλυκιά γεύση, ωραίο χρώμα και μπορούν να μαγειρευτούν με διάφορους τρόπους. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ο παππούς μου ερχόταν στο σπίτι με γεμάτες τις σακούλες μπαρμπουνοφάσουλα, τα καθάριζαν με τη γιαγιά μου και τα φυλούσαν στην κατάψυξη. Δεν είχα δοκιμάσει ποτέ! Η πρώτη φορά που έφαγα μπαρμπούνια ήταν πριν ένα χρόνο που αναγκάστηκα να τα μαγειρέψω. Ήταν τέλεια! ...
Διάβασε τη συνταγή στο olivesandolive.blogspot.com