126
Υλικά
- μαύρα φασόλια γίγαντες 400 γρ
- πράσα 2 τμχ
- κάστανα 200 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- καρότο 1 τμχ
- ντοματάκια 1 συσκ
- χυμός ντομάτας 250 γρ
- δαφνόφυλλα 4 φύλλα
- ρίγανη 4 κλων
- ελαιόλαδο 8 κσ
Τις προάλλες που λέτε ήθελα να φτιάξω γίγαντες, αλλά είχα όρεξη για κάτι διαφορετικό. Πέραν από τους κλασικούς πλακί τους κάνω στιφάδο, κεμπάμπ, πρασοσέλινο ή με σπανάκι. ήθελα να δοκιμάσω μια νέα εκδοχή αυτού του φανταστικού οσπρίου! Κάτι πράσα στο ψυγείο και κάτι βρασμένα κάστανα στο ντουλάπι οδήγησαν την φαντασία μου να δημιουργήσει αυτό το πιάτο. Μεστό γεύσης, χορταστικό και θρεπτικό το συνοδεύσαμε με ρυζάκι μπασμάτι και έγινε ένα κυριακάτικο φαγάκι μούρλια! Αυτό το μπασμάτι με μαύρους γίγαντες, πράσα και κάστανα κέρδισε επάξια μια θέση στο οικογενειακό μας συνταγολόγιο και ελπίζω να κερδίσει και στο δικό σας!
Διάβασε τη συνταγή στο theveggiesisters.gr