52
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- φρυγανιά 2 κσ
- ρίγανη 0.5 κσ
- δυόσμος 2 κσ
- γάλα 1 σφην
- αυγά 1 τμχ
- αλάτι 1.5 κγ
- πιπέρι 0.33 κγ
- μπούκοβο 0.33 κγ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- ντομάτα 3 τμχ
- τζίντζερ 0.5 κγ
- ντοματοπελτές 2 κσ
- μέλι 1 κσ
- λάϊμ 1 τμχ
- ρούμι 0.25 ποτ
- πράσινες ελιές 10 τμχ
- πιπεριές πράσινες 2 τμχ
- καυτερό πιπέρι 2 κγ
- μαϊντανός 0.5 φλ
- σκόρδο 1 σκελ
Υλικά συνταγής για τα μπιφτέκια 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη ½ κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη 2 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος 1 σφηνοπότηρο γάλα 1 αυγό 1½ κ.γ. αλάτι ⅓ κ.γ. πιπέρι ή μπούκοβο 3 κ.σ. ελαιόλαδο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα για τη σάλτσα 3 ντομάτες ώριμες στον τρίφτη ½ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ 2 κ.σ. πελτές ντομάτας 1 κ.σ. μέλι 1 λάιμ (ο χυμός και το ξύσμα του) ¼ ποτηρι ρούμι σκούρο 10 ελιές πράσινες 2 πιπεριές πράσινες σε φέτες 2 καυτερά πιπεράκια κόκκινα ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη αλάτι
Διάβασε τη συνταγή στο www.cooklos.gr