78
Υλικά
- αμπελόφυλλα 25 τμχ
- ρύζι καρολίνα 1.5 φλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 4 τμχ
- σκόρδο 4 σκελ
- μάραθος 1 χούφτ
- δυόσμος 2 κσ
- σουμάκ 0.5 κγ
- κρασί 0.5 φλ
- λεμόνι 1.5 τμχ
- αυγά 1 τμχ
- πιπέρι -
- αλάτι -
Επιτέλους! Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί με το αμπελόφυλλο ήταν μια αγαπημένη συνταγή που μας είχε παιδέψει, γιατί αφενός έχει έναν κόπο στην παρασκευή της και αφετέρου γιατί απλά δεν τα είχαμε πετύχει όπως θα έπρεπε. Με άλλα λόγια, την τελευταία φορά που δοκιμάσαμε να τα φτιάξουμε, μας διαλύθηκαν και φάγαμε τελικά μια "λάσπη". Νόστιμη μεν, λάσπη δε... Σήμερα όμως όλα αυτά άλλαξαν!
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com