141
Υλικά
- άνηθος 1 φλ
- στραγγιστό γιαούρτι 1 κιλ
- αμπελόφυλλα 120 τμχ
- πιπέρι -
- ρύζι γλασέ 500 γρ
- κρεμμύδια 500 γρ
- κουκουνάρι 50 γρ
- σταφίδες μαύρες 0.75 φλ
- ελαιόλαδο 1 φλ
- λεμόνι κσ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- αμπελόφυλλα 120 τμχ
- στραγγιστό γιαούρτι 1 κιλ
- άνηθος 1 φλ
- αλάτι -
Αν το τραβήξει κάποιος από τα μαλλιά το θέμα θα μπορούσε να πει πως τα ντολμαδάκια γιαλαντζί είναι το ελληνικό σούσι. Μαγειρεμένο και όχι ωμό, με ωραιότατο αμπελόφυλλο για τύλιγμα αντί για φύκια και στην καρδιά του ρύζι ενισχυμένο ενίοτε με σταφίδες και κουκουνάρι.
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com