135
Υλικά
- αμπελόφυλλα 1 βάζο/α
- κιμάς 500 γρ
- ρύζι καρολίνα 200 γρ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 7 τμχ
- άνηθος 2 κσ
- μαϊντανός 3 κσ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- κορν φλάουρ 4 κσ
- γάλα 2 φλ
- αυγά 1 τμχ
ΥΛΙΚΑ για 50-60 ντολμαδάκια
1 βάζο με αμπελόφυλλα
Για τη γέμιση
500 γρ. κιμάς
200 γρ. ρύζι Καρολίνα
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6-7 μικρά κρεμμυδάκια, μόνον το πράσινο μέρος, σε ροδέλες
2 κ.σ. άνηθο
3 κ.σ. μαϊντανό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Χυμό από 2 μέτρια λεμόνια (προαιρετικά)
Για την κατσαρόλα
Νερό τόσο όσο να σκεπάσει τα σαρμαδάκια
Για τη βελουτέ σάλτσα αυγολέμονου
4 κ.σ. κόρν φλάουρ
2 φλ. τσ. γάλα
2 φλ. τσ. ζουμί...
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.com