313
Υλικά
- άισμπεργκ 2 τμχ
- κιμάς μοσχαρίσιος 300 γρ
- ρύζι καρολίνα 1 κούπα/ες
- αυγά 1 τμχ
- πράσα 1 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- κουκουνάρι 3 κσ
- λάδι 0.33 κούπα/ες
- λεμόνι 2 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- κορν φλάουρ 2 κγ
- λάδι 0.33 κούπα/ες
Λαχανοντολμάδες δεν φτιάχνω συχνά γιατί το έχω για φαγητό μπελαλίδικο.....
Όμως επειδή μας αρέσει πολύ (κυρίως στους μικρότερους της οικογένειας), σκέφτηκα να αλλάξω αυτό που με κουράζει περισσότερο σε αυτό το φαγητό, το λάχανο και να το αντικαταστήσω με τύπου μαρούλι όπως το iceberg (κινέζικο λάχανο), η κανονικό μαρούλι για μεγαλύτερη ευκολία.
Βρήκα το μακρόστενο iceberg και όχι το στρογγυλό και πράγματι ήταν πολύ εύκολο και στο πλύσιμο και στο ζεμάτισμα. Πιστεύω και το στρογγυλό ότι θα είναι το ίδιο καλό.
Το μαρούλι η το κινέζικο λάχανο όταν βράζει είναι πολύ γλυκό και ωραίο στη γεύση και στην τελική φάση ο ντολμάς είναι πεντανόστιμος!!
Όμως επειδή μας αρέσει πολύ (κυρίως στους μικρότερους της οικογένειας), σκέφτηκα να αλλάξω αυτό που με κουράζει περισσότερο σε αυτό το φαγητό, το λάχανο και να το αντικαταστήσω με τύπου μαρούλι όπως το iceberg (κινέζικο λάχανο), η κανονικό μαρούλι για μεγαλύτερη ευκολία.
Βρήκα το μακρόστενο iceberg και όχι το στρογγυλό και πράγματι ήταν πολύ εύκολο και στο πλύσιμο και στο ζεμάτισμα. Πιστεύω και το στρογγυλό ότι θα είναι το ίδιο καλό.
Το μαρούλι η το κινέζικο λάχανο όταν βράζει είναι πολύ γλυκό και ωραίο στη γεύση και στην τελική φάση ο ντολμάς είναι πεντανόστιμος!!
Διάβασε τη συνταγή στο maxistinkouzina.blogspot.com