152
Υλικά
- ελαιόλαδο 3 κσ
- ξύδι βαλσαμικό 1.5 κσ
- ζάχαρη 1 πρέζα/ες
- αλάτι -
- άσπρο πιπέρι -
- λωτοί 1 τμχ
- φινόκιο 1 τμχ
- ρόκα 70 γρ
- προσούτο 6 φέτ
Σ’ αυτήν εδώ τη σαλάτα ο λωτός είναι ιδιαίτερα νόστιμος καθώς η γλυκιά γεύση και λεία του υφή εναρμονίζεται μοναδικά με τα λοιπά υλικά· το φινόκιο με την απαλή γεύση γλυκάνισου και την τραγανή υφή, τη φρέσκια πιπεράτη ρόκα, το αλμυρό προσούτο και την ελαφρώς όξινη γεύση του λευκού μπαλσάμικου στη βινεγκρέτ. Τρώγοντας τον λωτό δεν θα ξεχάσετε, αλλά θα θυμηθείτε ότι αξίζει να δοκιμάζει κανείς καινούριες γεύσεις....
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com