53
Υλικά
- γάλα φρέσκο 400 ml
- κρόκοι 2 τμχ
- ζάχαρη 100 γρ
- γλυκόζη 25 γρ
- καρδάμωμο 1 κούπα/ες
- λοβός βανίλιας 0.5 τμχ
- τσάϊ 6 γρ
- κρέμα γάλακτος 250 ml
- κουβερτούρα λευκή 20 γρ
Για το ιαπωνικό τσάϊ μάτσα, έχουμε μλήσει εκτεταμένα εδω.
Στην Ιαπωνία, το καταπράσινο παγωτό με τσάϊ μάτσα είναι πολύ δημοφιλές, μάλιστα σε μαγαζιά με ασιατικά προϊόντα, θα βρείτε έτοιμο μίγμα για να το παρασκευάσετε στο σπίτι. Ομολογώ οτι δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ!
Το παγωτό που σας παρουσιάζω σήμερα, απλά είναι εμπνευσμένο απο το γιαπωνεζάκι ... ξαδελφάκι του! Το έφτιαξα με την κλασσική συνταγή για την κίτρινη βάση παγωτού και το αρωμάτισα με καρδάμωμο. Αν και το χρώμα του δεν είναι όσο πράσινο θα ήθελα (αιτία και το τσάϊ μάτσα που κατάφερα...
Στην Ιαπωνία, το καταπράσινο παγωτό με τσάϊ μάτσα είναι πολύ δημοφιλές, μάλιστα σε μαγαζιά με ασιατικά προϊόντα, θα βρείτε έτοιμο μίγμα για να το παρασκευάσετε στο σπίτι. Ομολογώ οτι δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ!
Το παγωτό που σας παρουσιάζω σήμερα, απλά είναι εμπνευσμένο απο το γιαπωνεζάκι ... ξαδελφάκι του! Το έφτιαξα με την κλασσική συνταγή για την κίτρινη βάση παγωτού και το αρωμάτισα με καρδάμωμο. Αν και το χρώμα του δεν είναι όσο πράσινο θα ήθελα (αιτία και το τσάϊ μάτσα που κατάφερα...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com