58
Υλικά
- ρεβίθια 100 γρ
- κουκιά 100 γρ
- άσπρα φασόλια 100 γρ
- φασολάκια χάντρες 100 γρ
- φακές 100 γρ
- σιτάρι 100 γρ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- κρεμμύδια 1 τμχ
- άνηθος 1 ματσ.
- χυμός λεμονιού -
- ελαιόλαδο -
Κρητικό έδεσμα το οποίο ίσως και να έχει επιβιώσει από την αρχαιότητα καθώς μοιάζει πολύ με την "πανσπερμία¨. Μαγειρεύεται κυρίως την παραμονή των Φώτων (για να δώσει δύναμη στους αγρότες κατά την διάρκεια της ελαιοκομιδής τόσο από την πρωτεΐνη των οσπρίων όσο και τους υδατάνθρακες από τα δημητριακά). Έδεσμα νηστείας, τρώγεται και κατά την περίοδο της μεγάλης σαρακοστής...
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr