175
Υλικά
- όσπρια 250 γρ
Όταν λέμε Παλληκάρια δεν εννοούμε ψιλόλιγνα ντελικανιδάκια με μουστάκια. Τα παλληκάρια ή πολυσπόρια ή οσπριάδα ή πανσπερμία είναι ένα φαγητό γνωστό από την αρχαιότητα. Τα παλληκάρια είναι ποικιλία όλων των οσπρίων, όπως: ρεβύθια, μαυρομάτικα φασόλια, φακή, φακή κόκκινη, μπαρμπούνια, φασόλια άσπρα, φασόλια μαύρα, φάβα, κουκιά, παπούλες, κεχρί (καλαμπόκι) και σιτάρι, και μπορούν να μαγειρευτούν είτε ως σαλάτα είτε με το ζουμί τους αλευρολέμονο.
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr