53
Το πόσο ωφέλιμα είναι τα παντζάρια για τον ανθρώπινο οργανισμό, είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλους.Λαχανικό πλούσιο σε κάλιο νάτριο μαγνήσιο βιταμίνη c σίδηρο, φυτικές ίνες,και τις 2 αντιοξειδωτικές ουσίες, την βετανίνη και βουλγαξανθίνη, που τους δίνουν και το κόκκινο χρώμα.Την παντζαροσαλάτα με λαδάκι και ξύδι την συνηθίζουμε πολύ εδώ στην Κρήτη.
Υλικά
1 μάτσο παντζάρια, περίπου 1 κιλό και παραπάνω
λάδι, αλάτι, ξύδι
Καθαρίζ...
Διάβασε τη συνταγή στο cretatrapezomata.blogspot.com